Produk tenusu seperti keju, susu segar, mentega dan lain-lain
Seafood : seperti Gamat, Ketam, Sotong dan Udang (makan ini dapat
menyubur kan sel kanser terutama gamat )
Minuman : Kopi, teh, minuman bercoklat ( Ini akan membuat sel
kanser lebih cepat merebak)
Makanan seperti Daging merah wajib di elakan terutama Daging
Lembu, Kambing, Unta , Rusa dan Khinzir.
Sayur dan Buah-buahan “bergetah dan berangin” seperti Nangka,
Cempedak, Sukun dan kundur ( Menyebabkan Kesakitan dan berdenyut ).
Jangan memakan sebarang jenis Ikan yang mempunyai sisik yang
banyak, seperti Ikan haruan, Ikan Merah, Ikan Gelama, dan sebarang jenis ikan
yang bersisik.
Contoh Ikan yang tidak bersisik yang boleh di makan, seperti Ikan
tongkol, Ikan Yu, Ikan Salomon, Ikan kembung, Ikan Keli, Ikan patin dan
Lain-lain ( Ikan yang tidak mempunyai sisik dan berada di laut yang dalam di
percayai mempunyai kandungan Omega 3 yang sangat tinggi, Omega merupakan
makanan anti kanser)
Makanan segera dan sebarang produk dalam tin : Seperti Ikan
sardin, buah laici dan jagung dalam tin, minuman bergas serta sebarang produk
yang mangandungi bahan pengawit.
Makanan berjeruk, ikan masin, telor masin, budu, belacan tidak
digalakan untuk dimakan
Begitu juga makanan yang di panggang dan di bakar seperti sate,
ikan bakar, daging bakar, ikan panggang dan lain-lain harus di elakan keranan
makanan tersebut mengandungi kandungan karbon yang tinggi.
NOTE:
1.ORANG YANG MEMPUNYAI
PENYAKIT RESDUNG _ BOLEH BERKEMBANG MENJADI KANSER.
2.ORANG YANG BERPENYAKIT
KENCING MANIS MEMPUNYAI 3KALI GANDA LEBIH TINGGI BERISIKO KANSER.
3.BUASIR_ BOLEH BERKEMBANG MENJADI KANSER JIKA TIDAK DI KAWAL
No comments:
Post a Comment